logo

Защо не падат космите след лазерна епилация?

обратно

Защо не падат космите след лазерна епилация?

След лазерна епилация, космите не падат веднага поради няколко причини. Ето някои от основните фактори, които могат да обяснят забавянето:

Фази на растеж на космите

Космите растат в различни фази:

Анаген (фаза на активен растеж): Лазерната епилация е най-ефективна в тази фаза, когато космите са активно растящи и меланинът (пигментът в космите) абсорбира лазерната енергия.

Катаген (преходна фаза): Косменият фоликул започва да се свива.

Телоген (фаза на покой): Косъмът е в покой и не расте.

Лазерът е най-ефективен върху космите в анагенната фаза. Космите в други фази няма да абсорбират лазерната енергия по същия начин и може да не паднат веднага.

Време за отделяне на косъма

След лазерната епилация, обработените космени фоликули са увредени и косъмът започва да се отделя от фоликула. Това може да отнеме от няколко дни до няколко седмици. В този период космите могат да изглеждат, че растат, но всъщност те се изтласкват от кожата.

Интензитет и настройки на лазера

Ефективността на лазерната епилация зависи от настройките на лазера, като дължина на вълната, енергийното ниво и продължителността на импулсите. Неправилните настройки могат да доведат до по-малко ефективно третиране, което може да забави падането на космите.

Тип кожа и косъм

Цветът на кожата и космите също играят роля. Лазерите са по-ефективни върху по-тъмни косми на по-светла кожа, защото контрастът позволява по-лесно абсорбиране на лазерната енергия. За хора с по-светли косми или по-тъмна кожа, може да са необходими повече сесии и времето за падане на космите може да бъде по-дълго.

Последваща грижа

След процедурата, е важно да се спазват препоръките за грижа за кожата. Излагането на слънце, използването на агресивни козметични продукти или триене на обработената област може да повлияе на времето за падане на космите.

Ако космите не падат след лазерна епилация, това може да се дължи на нормалния процес на отделяне, фазата на растеж на космите, настройките на лазера или индивидуалните особености на кожата и космите. Важно е да се консултирате с вашия специалист, за да получите точна информация и препоръки.

Запишете час за консултация

Ако не сте сигурни дали някоя процедура е подходяща за Вас, не се колебайте да се свържете с нас.

Обадете се на посочените телефони. Не се притеснявайте, ако се обадите извън работно време, ние ще Ви върнем обаждане...

ЗАПИШИ ЧАС ЗА КОНСУЛТАЦИЯ

© DiyanaAesthetics. All Rights Reserved. 2024