logo

Блог за красота

обратно

Как да имаме нежна и сияйна кожа?

Какво е сияйна кожа? |Важни фактори |Грижа |Хранене |Начин на живот |Решения|

Гладката и сияйна кожа е нещо, което много жени се опитват да постигнат. Докато за някои красивата кожа е признак на добро вътрешно здраве, други се опитват да я постигнат с козметична цел.

Има толкова много начини за постигане на блестяща кожа. Хората могат да подобрят състоянието на кожата си като спазват хранителни режими или пък променят начина си на живот. Разбира се, това се постига и с използването на козметични, медицински или декоративни продукти, предназначени точно за това.

В тази статия ще обясним какво е сияйна кожа, факторите, които й влияят и ще дадем ценни съвети за постигане на красив и здрав външен вид.

Какво е сияйна кожа?

Сияйната кожа означава различни неща за различните хора. За някои тя се отнася само до кожа, която изглежда здрава и свежа, а не суха, матова или пък с неравна текстура. За други сияйната кожа е перфектно гладка, което й придава естествен блясък и такава без никакви петънца, пори или други недостатъци . Хубавото е, че красива и бляскава кожа е възможно да имате, ако обърнете внимание на някои съществени фактори.

Важно е да се знае, че здравата кожа не означава непременно перфектна кожа. Това практически е невъзможно. Тя може да бъде здрава и блестяща, като налице има някои характеристики като:

видими пори

фини линии и бръчки

рождени белези и други

Важни фактори, които влияят на здравето на нашата кожа

Всяка кожа е различна. При някои хора здравата и красива кожа е по-лесно постижима, отколкото при други. Но, ето кои са факторите, които определят това:

Генетика

Често по-сухата и матова кожа се дължи на гените, които носим. Някои състояния като атопичен дерматит са свързани с генетиката, а не с влиянието на външни фактори.

Хормони

Колебанията в нивото на хормоните могат да предизвикат появата на акне или промяна в степента на омазняване, както и дехидратиратация на кожата ни. Това се отнася до хора от всякакъв пол и най-вече в периоди като пубертет, бременност или менопауза.

Здравословно състояние и медикаменти

Здравословни проблеми при някои хора или прием на медикаменти оказват съществено влияние върху здравето и външния вид на кожата.

Външна среда

Високите температури, продължителното излагане на слънце, сухият и замърсен въздух, тютюнопушенето, приемът на алкохол са все фактори, които имат негативно влияние върху кожата.

Начин на живот

Приемът на вода, хранителните режими, упражненията, сънят, нивото на стрес и козметиката за лице са фактори, които можем да контролираме, за да подобрят общото състояние на кожата ни.

Не винаги е възможно да спазваме и контролираме всички тези фактори, но има много хора, които в стремежа си към естествен и здрав вид на кожата се стараят да спазват.

Грижа за здрава и сияйна кожа

Много хора залагат основно на козметични продукти, за да постигнат сияйна кожа. Това обаче, се оказва сложна задача предвид наличието на толкова марки продукти за лице, които претендират за най-добър и ефикасен за постигане на този бляскав ефект. Според Академия на Американските Дерматолози(ААД) грижата за кожата не означава автоматично сложно и скъпо удоволствие. Много хора имат полза от обикновената грижа за кожата, като почистване, подхранване и слънчева защита.

Почистване

Почистващите продукти помагат за отсраняване на мръсотии, себум или грим от кожата, но при подбора им е важно те да бъдат щадящи, без вредни химикали, сапуни и с балансирано ph. Хубаво е да почистваме кожата преди и след сън, както и при изпотяване.

Тук може да споделим един революционен метод за почистване и екстракция на кожата с апарат Hydrafacial. Процедурите с него предизвикаха истинска сензация сред много холивудски звезди и улесни работата на хиляди дерматолози и козметици по света. Терапиитe на Hydrafacial са с мигновен ефект, а принципите на действие на апарата са много щадящи и не предизвикват и най-малък признак на дискомфорт.

Ние в Diana Aesthetic House предлагаме Hydrafacial специално и ексклузивно за нашите клиенти. Правилната грижа за кожата е наш приоритет.

Подхранване

В основни линии подхранващите продукти осигуряват на кожата повече вода и полезни вещества. Според ААД, за да постигнете добри резултати, е хубаво да подхранвате кожата си веднага след почистване. Хората с по- мазна кожа могат да използват продукти с по-малко съдържание на масла, докато за тези с по-суха се препоръчват по-тежки продукти, с по-високо съдържание на масла и олиа.

Слънчева защита

Слънчевата светлина съдържа UV лъчи, които всички ние знаем, че могат да причинят изгарания, увреждания и стареене на кожата. Използването на слънцезащитни продукти преди излизане навън е лесен и сигурен начин да избегнем тези рискове. Когато избираме такива продукти, е важно те да са с висок фактор на защита и според типа на нашата кожа. Те се прилагат върху зоните, които са най-уязвими, включително околоочният контур и врата.

Хранене

Здравословното хранене се отразява добре не само на кожата на лицето ни, а и на цялото ни тяло. Дори хора, които прилагат много и различни продукти, за да изглежда кожата им добре, могат да не намират особен ефект, ако не спазват следните препоръки:

Да се избягват храни с високо съдържание на захар, растителни мазнини и сол. За сметка на това да се консумират повече пресни плодове и зеленчуци, овесени ядки, протеини, полезни мазнини – зехтин, авокадо и сурови ядки.

Ще изброим и витамините, които са изключително важни, за да изглежда кожата ви наистина здрава, свежа и сияйна. Това са:

Витамин А, който се съдържа в животинския черен дроб, сладките картофи, морковите и спанака. Полезен срещу рак на кожата.

Витамин В2 е важен за нивото на колаген в кожата. Той се съдържа в зърнените храни, млечните продукти, гъбите, бадемите и животинския черен дроб.

Витамин В6 е много важен за здравето на кожата и неговият дефицит в тялото води до кожни обриви, както и до нарушена структура на кожата около устните. Нахутът, черният дроб, сьомгата, картофите, бананите са все храни с високо съдървание на В6.

Омега-3-мастната киселина е есенциална за организма ни, но тя не се произвежда в него. Затова трябва да го набавяме с харани като  скумрия, сьомга, херинга, авокадо, ядки, семена, чиа, зеле, тиква, спанак.

Начин на живот

За да има здраво тяло и сияйна кожа, човек трябва да спортува, да консумира повече вода, да ограничи приема на алкохол, да спи около 7/8 часа на денонощие и да намали нивото на стрес. Учените вярват, че стресът влияе негативно на кожата ни и води до слабо кръвоснабдяване на клетките и забавяне процесите на възстановяване на кожата.

Намалете нивото на стрес и повишете нивото на удоволствие, като заповядате в Diana Aesthetic House.

Ние с радост ще дадем своя принос и ще вложим своя професионализъм, за да има вашата кожа здрав и сияен вид.

Запишете час за консултация

Ако не сте сигурни дали някоя процедура е подходяща за Вас, не се колебайте да се свържете с нас.

Обадете се на посочените телефони. Не се притеснявайте, ако се обадите извън работно време, ние ще Ви върнем обаждане...

ЗАПИШИ ЧАС ЗА КОНСУЛТАЦИЯ

© DiyanaAesthetics. All Rights Reserved. 2024