logo

Слънцето и нашата кожа: Последиците от слънцето и как да се справим с нанесените щети!

обратно

Слънцето и нашата кожа: Последиците от слънцето и как да се справим с нанесените щети!

Редовното излагане на слънчева светлина е необходимо за синтеза на витамин D, но прекомерната експозиция на UV лъчи може да доведе до сериозни увреждания на кожата. С течение на времето, UV светлината разрушава еластиновите влакна в кожата, което води до загуба на еластичност, преждевременно стареене, и появата на кожни петна, наречени слънчева кератоза.

Основни увреждания на кожата, причинени от слънцето:

Преждевременно стареене на кожата

След продължителна слънчева експозиция, кожата губи способността си да задържа течности, което води до появата на фини линии и бръчки, особено около очите и устните.

Кожни петна

Слънчевата кератоза е състояние, при което върху кожата се появяват петна, причинени от UV лъчите. Тези петна са често срещани в областите, които се излагат на слънце, като лицето, ръцете и шията.

Грижа за кожата след излагане на слънце:

Регенериращата сила на водата:

След излагане на слънце, кожата е дехидратирана и замърсена. Хладният душ помага за охлаждане на кожата и отваря порите, което е важно за възстановяване на комфорта и хидратацията.

Деликатно почистване

Поради комбинацията от слънцезащитни продукти, изпотяване и замърсявания, кожата трябва да се почиства редовно. Експертите препоръчват използването на деликатни измивни продукти, които не дразнят кожата.

Допълнителна хидратация

Прекомерното излагане на слънце изсушава кожата и води до загуба на еластичност. Хидратиращите терапии и използването на подхранващи кремове с натурални съставки могат да възстановят водния баланс и да предотвратят преждевременно стареене.

Подобряване на състоянието на кожата:

HydraFacial

Процедура, която прави кожата здрава, гладка и хидратирана. Подходяща е за изравняване на тена и изчистване на акне. Редовните сесии водят до дълготрайно подобряване качеството на кожата.

Скинбустери

Инжекционни процедури, които хидратират кожата в дълбочина, подобряват нейната структура и намаляват несъвършенствата. Поставят се в серия от няколко процедури. Ако искате да подобрите структурата на кожата си, повредена от прекомерното излагане на слънце, със скинбустерите могат да се постигнат забележителни резултатите.

Мезотерапия

Въвеждане на хиалуронова киселина, витамини, микроелементи, аминокиселини и други полезни съставки под кожата за подобряване на качеството ѝ, хидратация и премахване на пигментации.

IPL (Intense Pulsed Light)

Технология за изравняване на тена и заличаване на пигментни петна чрез светлинна енергия. Необходими са 1-3 процедури за опитмални резултати, а ефектът се задържа и разгръща във времето.

Редовната и подходяща грижа за кожата след излагане на слънце е от решаващо значение за поддържането на здрав, младежки вид. Чрез включването на хидратация, нежно почистване и специализирани процедури като HydraFacial, Скинбустери, Мезотерапия и IPL, можете значително да намалите неблагоприятните ефекти от излагането на слънце и да поддържате кожата си в отлично състояние.

Ако планирате да подобрите качеството на своята кожа или имате въпроси, ние сме тук, за да Ви помогнем. Не се колебайте да се свържете с нас – с радост ще Ви предоставим професионална консултация и препоръки за най-подходящите процедури и грижи за Вашата кожа: https://diyanahouse.bg/contacts/

Запишете час за консултация

Ако не сте сигурни дали някоя процедура е подходяща за Вас, не се колебайте да се свържете с нас.

Обадете се на посочените телефони. Не се притеснявайте, ако се обадите извън работно време, ние ще Ви върнем обаждане...

ЗАПИШИ ЧАС ЗА КОНСУЛТАЦИЯ

© DiyanaAesthetics. All Rights Reserved. 2024