logo

Блога за красота

обратно

Какво представляват пигментациите и кой е най-безопасният метод за премахване?

Преди да бъде намерено решение на един проблем, какъвто и да е той, първо трябва да се знае какво представлява и какви са причините за появата му. Затова в тази статия ще Ви запознаем  с пигментацията на кожата, видовете, причини за появата и най-важното – Кой е най ефективният метод за отстраняването им?

Пигментацията или хиперпигментацията,  както често може да чуете да я наричат, представлява промяна в цвета на кожата в дадена зона. Когато става дума за пигментация, обикновено по кожата се забелязват по-тъмни петна, които наричаме старчески, лунички, слънчеви петна или други.  Най- вероятно сте забелязали, че те се появят по лицето, ръцете и деколтето. Това е така, защото причината за появата им е продължително излагане на слънчева светлина, а това са зони, които са най-незащитети в топлите сезони.  С идването на лятото хората тръгват на почивка, на море или басейн, за да придобият шоколадов загар. Тенът на кожата зависи от меланина, който се произвежда в организма, а слънцето стимулира този  процес. Колкото повече меланин се натрупва  кожата, толкова по-бързо тя потъмнява. Той служи като естествена защита срещу UV лъчите, но свръхпроизводството му води до поява на малките тъмни петънца по кожата, които правят тена  неравномерен и пречат на самочувствието ни.

Най-добрата превенция срещу появата на пигментни петна по кожата е използването на слънцезащитни кремове с висок  SPF фактор и умерено излагане на слънце.  Но какво да правим, ако вече имаме сленчеви петна?

Най-често дерматолозите препоръчват лазерно лечение , като най-ефиктивен метод за  премахване на пигментните петна.  Ето кои са предимствата на терапията с лазер и начинът, по който действа той.

Laser е съкращението на Light Amplification of Stimulated Emission of Radiation.В превод това означава: усилване на светлина чрез стимулирано излъчване на радиация. Високоенергийната светлина, излъчвана от лазера, се преобразува в терапевтична топлина, която прониква в тъканите на човешката кожа до безопасна дълбочина и коригира редица медицински и козметични проблеми. Съвремените лазери предлагат не само лазерна епилация, но и прецизно лечение на пигментни петна, белези, акне, розацея и други.

Diyana Aesthetic Center предлага лазерна терапия за лице, която ще Ви помогне в борбата срещу неприятните петна и зачервявания, за да имате красива и здрава кожа. Ние избрахме технологията Lumecca, която се ползва от най-реномираните дермалотолози в света. Тя е безопасна и изключително ефективна. С няколко процедури тъмните петна по кожата избледняват и дори изчезват напълно.

Lumecca е най-мощната импулсна светлина за третиране на васкуларни и пигментни лезии. Тя действа на повърхността на кожата без да я уврежда. Обикновено топлинната енергия причинява само зачервявания в третираната зона, които изчезват до няколко часа след терапията.

За да заличите напълно пигментните петна от кожата си, е необходимо първо да се консултирате с дерматолог, който да оцени състоянието на засегнатите участъци и да назначи нужния брой терапии. Има случаи, при които петната се заличават с 1-3 процедури, но това зависи от типа на кожата и настройките на апарата. Но оставете тази грижа на компетентността на нашите дерматолози и възможностите на лазера. Това, което Вие трябва да направите преди лазерната терапия е да избягвате поне един месец продължителното излагане на слънце зоната, която ще бъде третирана.

След успешно премахване на пигментациите с лазера, дерматологът Ви ще препоръча използването на защитни кремове, които ще намалят риска от появата на нови.

Запишете час за консултация

Ако не сте сигурни дали някоя процедура е подходяща за Вас, не се колебайте да се свържете с нас.

Обадете се на посочените телефони. Не се притеснявайте, ако се обадите извън работно време, ние ще Ви върнем обаждане...

ЗАПИШИ ЧАС ЗА КОНСУЛТАЦИЯ

© DiyanaAesthetics. All Rights Reserved. 2024