logo

Блога за красота

обратно

Нуждите за здраво физическо и емоционално тяло на жената

„Липсата на цели ни засяга в ментален план и ни пречи да имаме основание да бъдем, да се питаме какво правим на тази планета.” Лиз Бурбо

Това, което със сигурност иска да бъде една жена е да бъде красива, да има здраво и стегнато тяло и да е привлекателна. Този естествен стремеж към красота и обаятелен външен вид при жените е свързан до голяма степен с емоционалното здраве на всяка една.

Нуждите на емоционалното тяло при жената са от екзистенциално значение и ако не им обърнем нужното внимание, ще ощетим физическото си и дори ментално тяло.

Ще се изненадате да разберете, че красотата е основната нужда на емоционалното тяло и е много по-важна, отколкото хората си мислят. Красотата действа зареждащо и помага да се чувстваме добре. Хората сме създадени да намираме красота, да я виждаме както с очите си, така и със сърцето си. Когато се чувсваме добре, сме красиви отвътре и сме емоционално сити, а това се ортазява добре и на физическата ни красота. Би могло да се каже и обратното.

Често, когато се гледаме в огледалото, не харесваме онова, което виждаме в него. Лицето или тялото ни отсреща не е онова, което бихме се радвали да имаме и да видим в отражението му.

Искаме да сме по-високи, по-слаби, по-красиви и за да постигнем това, носим токчета, пазим диети, правим си процедури и не спираме да търсим съвършенството.

Нека поговорим за физическото тяло и за стремежа на жените да поддържат стройна фигура. Обикновено дали е един, два, три или повече килограма над медицинската норма или нашата собствена, да се отървем от тях е цел номер едно. Това ни кара да прибягваме до строги диети, нечовешки лишения и огромни страдания.

Обикновено килограмите в повечето случаи са свързани и с наличието на целулит.  

Какво представлява целулита и как да се избавим от него?

Целулитът представлява натрупване на мастна тъкан под кожата, което й придава неприятен и неравен вид. Той най-често се появява в зоната на краката, корема и дупето, като засяга между 85-98 % от жените. Появата му е свързана с редица фактори-от хормонални нарушения до наследствена предразположеност. Добрата новина е, че целулитът е лечим. С него можем да се справим, като полагаме редовна грижа за тялото. Ето някои съвети:

Един от най-ефикасните методи за справяне с целулита е радиочестотната терапия, която е подходяща за всички типове кожа. Изследвания сочат, че в действителност тя може да намали значително целулита, но затова са необходими серия от процедури. Радиочестотната терапия е неинвазивно лечение, при което радиочестотни вълни проникват до дълбоките слоеве на кожата и разрушават съединителната тъкан, като спомагат редукцията на целулита. В повечето случаи апаратните процедури са в пъти по-ефективни от антицелулитните масажи, гимнастиката и стягащите кремове. Те заемат челно място в програмите за скулптуриране на тяло. Всичко това звучи много добре, но не забравяйте, че основното правило тук е качеството и произхода на апарата. Винаги е добре да се информирате предварително дали технологията е безопасна за Вашето здраве.

Затова ние в Diana Aesthetic House прецизно избрахме апаратът за лечение на целулит. Ние заложихме на най-сигурната и безопасна платформа на пазара- NuEra Tight. Тя е продукт на лидерите в производството на лазерни технологии в световен мащаб. Резултатите с нея са сигурни и дълготрайни, базирани на стотици клинични тествания.

За да подсилите и ускорите ефекта от апаратните процедури е хубаво да спазвате някои допълнителни препоръки като:

  • Повишете физическата си активност, което ще подобри кръвообращението на клетките и ще укрепне мускулатурата под целулита.
  • Консумирайте храни, богати на антиоксиданти и фибри. Те спомагат изчистването на токсините от тялото.
  • Консумирайте повече вода.
  • Откажете се от тютюнопушенето.
  • Направете си скраб за тяло с кафе.

 За да задоволите нуждите на Вашето физическо и емоционално тяло, се възползвайте от процедурите за извайване на тяло на Diana Aesthetic House. Нашите висококфалифицирани терапевти ще Ви консултират и ще назначат необходимият брой процедури според състоянието на Вашето тяло.

Запишете час за консултация

Ако не сте сигурни дали някоя процедура е подходяща за Вас, не се колебайте да се свържете с нас.

Обадете се на посочените телефони. Не се притеснявайте, ако се обадите извън работно време, ние ще Ви върнем обаждане...

ЗАПИШИ ЧАС ЗА КОНСУЛТАЦИЯ

© DiyanaAesthetics. All Rights Reserved. 2024